laupäev, august 23, 2008

Balti linnas

Alustasime päeva suht varakult, saime ju eile m6istlikul ajal telkima. Peale Cernovitsit oli kylateede ääres jälle kaevusid näha, kuid juures olid miskid sildid. Lähemalt uurides selgus, et tegu on hoiatusega - juua ei tohi. Yhes kylas oli tee kinni ja tuli 'päris' kylavaheteed s6ita.

Peale 12 olime piiril. Kuna nyyd oli t6esti piir yhine, saime hakkama vaid 45 minutiga. Onu viimasest putkast oli konkreetne - kas teeme ametlikult v6i odavamalt? Ratta kohta paberite kirjutamine ametlikult maksis 18 euri kumbki, mitteametlikult 10 euri kokku. V6tsime viimase. Saab näha, kas piiril tekib probleeme v6i ei.

Kohalikega tasub alati suhelda. Kas te näiteks teadsite, et talviti on siin vahest 25 kraadi kylma? Ja et arbuuse tehakse talveks sisse nagu kurke? Ainult selleks kasutatakse suhkurt, soola, kirsilehti ja mett. Pohmelli pidi hästi ravima :)

Tagasitee Sorocast oli hirmus. Kas ma mainisin, et Ukraina teed on kehvad? Ma v6tan oma s6nad tagasi! Kui siiani liikusime 90 km/h, vahest tuli ka 70 peale v6tta, siis nyyd oli tihti 40 max, millega TDM-i piinata yldse tahtsin. Igasugu kylavaheteede uudistamised jäävad siinmaal kyll ära.

Telkimiskohtadega on siinmaal n6rk. Oleme märganud vaid 2 metsa moodi tukka. Muidu on vaid p6llud, viljapuuaiad ja h6redad puuderivid tee ääres.

Linna j6udes kysisime kohe esimesest, parajasti remondis olevast bensukast gostinnitsat. Meile pakuti arbuusi ja viimaks eskorditi yhe s6javäe gostinnitsa ette kah :)

V6tsime mugavustega variandi, kes teab, millal seda jälle saab. Kohalikku raha meil kyll nii palju polnud, meie kaarte rahaautomaadid ka ei s66. Jätsime 50 euri pandiks ja vahetame homme pangas juurde.

Kalle tegi vannitoas priimusega syya ja baarist saime 6lut osta. M6nus :)

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

Kommentaare ei ole: