pühapäev, juuli 19, 2009

Homme teele

Plaan on homme suht varakult teele asuda, nii 9 ajal. Suure tõenäosusega saab see siiski 10 paiku olema, sest enamus asju on küll kokku korjatud, kuid rataste peale pakkimata. Lisaks hakkas sadama.

Kalle on tubli ja pakib oma asjad vist ikka täna kokku. Mulle tundub momendil olulisem arvutimajandus korda panna.. näiteks veiniklaasi seltsis :) Veidi blogi täiendada, mailibox tühjaks teha, fotoka kaardid üle käia jms.

Pärast mitmeid arutamisi on viimaks paigas ka konkreetsem reisuplaan. Kestuseks oleks 2 nädalat (kui vanaema ikka kodus põnniga hakkama saab) ning läbi tahaks uudistada mõned endise Jugoslaavia maad: Serbia, Makedoonia, Kosovo, Montenegro, Bosnia ja Hertsegoviina, lõppu vaataks lähemalt veel Dubrovnikut või Spliti. Aga see selgub juba kohapeal.

Makedoonia on kavas ka seetõttu, et väidetavalt otse Serbiast Kosovosse minna ei saa. St minna ju võid, aga kuna sel juhul passi väljumise templit ei panda, siis amtlikult pole sa riigist lahkunud. Seega lubatud 90 päeva möödumisel oled sa hoobilt viisarezhiimi rikkuja ja järgmisel korral suure tõenäosusega sind enam riiki ei lasta. Euroopa on teatavasti aga väike ja meile pole sellist jama kindlasti vaja.

Kuna me oleme peamiselt telkimise fännid, siis kuivtoidu kraam, veidi võileivamaterjali esimesteks ööbimisteks ja selline oluline asi nagu kohvipakk tuleb kodust kaasa. Muud vajalikku ostame teel olles juurde.

Uurides kohalikku olukorda ja vaadates Bosnia miiniväljade kaarti, plaanime sealkandis siiski kusagil katuse alla ööbida. Serbias pole see probleemiks, sest "oma mees Havannas" kutsus meid lahkelt külla :) Nii et Reigo, varsti näeme! :)

Kahe tsikliga reisides pole ruumipuudus kunagi probleemiks olnud. Lihtsalt oluline on, et alati üks suuremat sorti kast pooltühi oleks. Sinna on hea vajadusel poest ostetud toidukraam ja õhtused õlled paigutada :)

Aga oki, aeg on viimaseid suuri tigusid tegema hakata :)

Kommentaare ei ole: