neljapäev, juuli 23, 2009

Viimaks kohal!


Reigo kysis k6igepealt olulise kysimuse, et kas tahame pessu v6i 6lut. Muidugi valisime me 6lle :) Siis veeti meil vaikesesse aiamajakesse ja kylmast kapist saime veel kylmemat 6lut.. Heven...

EDIT:

Hommikul saime liikuma veidi hiljem, kui tavaliselt, poole 10 paiku (eesti aja jargi). Szolnoki linna juurest keerasime jalle vaiksematele teedele. Kalle leidis teelt lennukeid.

Jube palav on, minu voltmeetri naidud kleepusid kinni 13,4V ja 38,7 kraadi juures. Ungari raha meil pole, kohviautomaadid kaivad aga forintitega, tuli pakendatud kohvi osta. Vaga namm oli.

Vaiksemate teede plaan osutus vaga kavalaks, sest teed olid suht tyhjad ja 100-110-ga taiesti laevatatavad. Vaid m6ni yksik koht oli veidi auklikum. Teed on (eba)huvitavad - sirge.. sirge, vaike kaanak ja siis jalle pikalt sirge.

Olime Serbia piirile juba piisavalt lahedal ja s6numineerisime Reigoga. Kuna piirist algas kiirtee, siis oletasime, et oleme nii 3-4 ajal juba Belgradis. Muidugi selgus, et normaalsetel inimestel on neljapaeval ju t66paev ja nii vara polegi meil linnas veel midagi teha :)

Kell 2 olime Serbia piiril. Tempel l66di passi (Kalle ytles, et nn "Poola stiiliga") ja tollimees, kes eesoleva auto sisu uuris, kysis meilt vaid, et kuhu lahme. Kenasti kolmes keeles. Serbia, saksa ja inglise :) Esimese hooga tuli keelele, et Kosovosse, aga sain s6nasabasti kinni ja vastasin, et Serbiasse. Taibates, et vastus v6is pisut tobe tunduda, lisasin kiirelt, et Belgradi :)

Kuna aega oli, otsustasime seda maad veidi vaiksemate teede kaudu uurida (jalle). Kyladel polnud vaga vigagi, ei olnud miskeid hullult r'aamas, ei maju ega p6lde, igal poole ikka toimus midagi, nagu maakoht ikka.

Veidi enne Novi Sadi keerasime viimaks kiirteele E75, Belgradini oli u 70 km. Lubatud oli kiirus on muideks 120 km/h. E75 pidi enne linna sisse s6itma E70-le, mis otse labi linna laheb. K6ik oli vaga tore, kui mind peale seda hakkas hairima Zagrebi silt.. Nujah, tee on 6ige, aga vales suunas. Parast veidi kahtlast tagasip66ret yhel mahas6idul saime uuesti linna poole tagasi s6itma hakata.

Kaardid olid google'st v6etud, mitmes m66tkavas. Viimasel isegi tanavanimed osaliselt peal. Mahakeeramine 6nnestus kenasti, esimene tee peale j6ge :) Edasi laks tavaparaseks ekslemiseks, suht 6ige koha lahedal, nagu hiljem selgus. Kahe keelumargi alt tuli sisse keerata ja 7 ajal olimegi 6ige maja ees kohal :)

2 kommentaari:

leheneeger ütles ...

Tundub, et teil on Elu. Kadestan ja tervitan.

Anonüümne ütles ...

Väga kena pilt. 5++