kolmapäev, august 17, 2011

Pitsu tanklas

Läti sai, nagu tavaliselt, suht kiirelt läbi. Riia juures tegime kogemata ühe vale pöörde, kuid saime kiirelt õige otsa peale tagasi. Ainuke "elamus" oli suht pikad teetööd peale Riiat, millest suur osa kujutas endast hambaid lahtipõrutavat kiviklibust teed, sekka ka pisut tavapärast kruusa.
Igatahes Läti-Leedu piiril olime veidi peale kuut ning oma tavalises ööbimiskohas, ühes bensukas enne Marijempole, maabusime veic peale üheksat. Täpselt siis, kui just hakkas hämarduma.

Letis oli minu meelest täpselt sama mees, kes eelmisel korralgi (2009). Võtsime tavapärased 2 õlut, maksime bensu eest ja küsisime viisakalt, kas tohime parkimisplatsile oma telgi üles panna. Igaks juhuks lisasime kiirelt, et oleme selles tanklas pea igal aastal olnud ning imestasime, kuidas kõik muutnud on eelmisest korrast. Onu hakaks naerma ja arvas, et no mis siis ikka, telkige pealegi ka seekrod siis.

Muutusi oli tõesti. Baari asemel (kus muideks oli siis ka internet) oli nüüd Hesburger. Kõrvalolevasse majja oli tekkinud hotell (mille hinnad hakkasid 38 eurost) ja baar. Vaid bensukas ise oli jätkuvalt samasugune ja nimi ka sama - Stateta. Traditsiooniliselt olid bensukas olemas ka koerad. Kolm pitsut uitasid rekkate vahel platsi peal, aga meie ligi ei tulnud.

Kuna sõidetud veidi ikka oli sel päeval, siis õhtul süüa ei viitsinud eriti tegema hakata. Limpsisime veidi õllet ja oligi juba uneaeg. Ilm oli siiani suht kena olnud, vaid paar piiska saime Lätis. Öö oli mõnusalt soe ja uni hea.

Hommikul kohvi tegema hakates avastasime, et midagi oli ikkagi maha jäänud. Tassid nimelt. See viga oli aga parandatav, hommikukohvi maitses hästi ka bensukast ostetud plasttopsidest.

Et siis lähme ja avastame täna veidi Poolat :)

Kommentaare ei ole: