laupäev, juuni 30, 2007

Pildid 2007

Reisupildid üleval!
Näha saab siit :)

esmaspäev, juuni 25, 2007

Et siis jälle tagasi

Tamperes Ripa juures tundsime mõnu suvest ja ilusast jaanipäevast. Mina käisin esimest korda ujumas. Kalle viilis, väites, et 19 kraadi on alles sügav talv. Peale Tamperest lahkumist oli järgmine sihtpunkt Jarmo juures. Ka seal sai vaid suve nauditud ja "mitte midagi asjalikku" tehtud. Kell 5 läks Helsinkist Tallinki Star ja paari tunni pärast olimegi kodus.

Kuigi seekord meie plaanid veidi eksootilisega paiga suhtes ei teostunud, osutus tehtud tiir ümber Balti mere tegelikult väga mõnusaks ringreisiks. Kuhugi ei olnud kiiret ja paar päeva vihmakest ei suutnud meid ka läbi leotada. Igatahes leidsime, et oleme igatepidi rahul ja kahju on vaid sellest, et nüüd tagasi olles jälle tööle peab minema. Siuke puhkuse ja lebotamise tunne sai just kenasti sisse elatud :) Ehh..

reede, juuni 22, 2007

Ripa, Ditte ja KH


Teised keerutavad l66tspilli saatel jalga

Juhannus Lyly kylas


Antti vedas kogu seltskonna traktoriga kohale, ikka päris mitu km oli minna

neljapäev, juuni 21, 2007

Tsivilisatsioon

Hommikul jätsime hyvasti loodusega ja suundusime tsivilisatsiooni ryppe. Päeval exlesime veidi Jyvaskylas ja leidsime viimaks yles tee number 4, mis pidi meid viima Keski-Suomen Ilmailumuseo juurde. Kalle tungival n6udmisel ei saanud ka seekord me seda vahele jätta :)

Tagasiteel tagasi Jyvaskylla avastasime yllatusega, et TDM-i bensuvoolikute ringit6stmine polnud aidanud. 8 km pärast jäi TDM kuivale (saladuskatte all v6ib lisada, et juba teist korda sel reisil). Miskitparast ei saa jätkuvalt reservi kätte. Yhes6naga, probleem on veidi keerulisem kui algul arvata oleks v6inud. Kalle jälle imes. Bensiini. Sellega saime kenasti esimese bensukani :)

Kiired 150 km ja olimegi Arska juures. Viimati sattusime siia kui Venemaalt tagasiteel olime. Vahepeal on Aleksi juba 5 aastaseks saanud, läheb sygisel eelkooli ja ja nagu motoinimesele kombeks, omab isiklikku tsiklit (oli 39cc kui mu mälu ei peta). Tegi issiga (kes tiris garaagest välja tunturi-mopi) paar kiiremat ringi kodu-krossirajal. Aleksi muidugi v6itis :) Roni on samuti roomamise east k6vasti väljas. Oh, kuidas aeg lendab..

Nyyd naudime telekat ja internetti. Mitte et neist nyyd eriti puudust oleks tundud :) Homme siis Tamperre. Seal vaatame edasi.

Hommikusöök roheluses


Meie viimane telgi66bimine, 6htul peax meid ootama juba tsivilisatsioon

kolmapäev, juuni 20, 2007

Poro

Täpsemalt 1 poro, keda meil 6nnestus enne Rovaniemit näha. Nad on vist suvex k6ik kaugemale kolinud. Samuti polnud j6uluvana kodus. Tegime yhed j6ulupizzad ja v6tsime suuna l6unasse. Tänase 66 veedame sutsukese veel p6hja pool kui eile rootsis olles. Juba eile oli jaburalt valge 66sel, veider ja samas hästi lahe:)

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

teisipäev, juuni 19, 2007

EMMK jättis käpajälje



Naba piiril



Rootsi on suur

Ehk siis kolmas öö ikka siin. Riik ise muidugi korra ja korralikkuse mòòdupuu, eriti liiklus. Niisiis kes tahab eriti riskivaba ja tòelist eurovärki, siis siin seda on. Lisaks veel tòeliselt ilusad teed ja ümbrus. Meie naudime neid teid täiega ja piinlikult korralik ja viisakas kohalik liiklus kipub ikka pigem tahavaatepeeglitesse jääma. Sòit maitseb hästi ja kultuuriline osa jääb ka seekord vähemusse. Kohalikega ka väga palju ei suhtle.. Ma ise oleks küll telgikohta otsides ühe nooruki eas pòdrapulliga juttu teinud, aga too tormles jalgu loopides üsna tsikli nina eest metsa. Ilmselt mitte päris kohalik, nemad tunduvad justkui tasakaalukama loomuga.

Kalle



---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

esmaspäev, juuni 18, 2007

Milline imeilus päixeline hommik


Yhtlasi väike stiilinäide, kuidas käepäraste vahenditega saada S-number pyxtest XXL:)

Järjekordselt 6nnestus

..p6geneda veidikeseks vihma eest. Muidu oli sisutihe päev - p66nasime pikalt pärast 6ist aktsiooni ja alustasime s6itu alles 12 ajal. Teades, et yleval pool peax ilm parem olema, kimasime vihma eest p6hja poole. Nii oligi:) Ilm kena, linnud laulavad, vahepeal piilus isegi päike. Ex näis kui kauax seekord. Maastik meenutab murmanski teeääri juba, vaid soid pole. Ilus:)

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

pühapäev, juuni 17, 2007

Hommikune lappimine


Öine vihm tegi maa pehmex ja kella 4 ajal avastasime, et TDM on kylili - jalg oli end l6puni maasse kaevanud. Lappimist vajas vaid suunatuli:)

Veidi vihma

Veidi on vist päev läbi sadamise kohta hästi 6eldud. T6si, 6htux 6nnestus selle eest p6geneda, kuid vaid mitte kauax. U pool tundi peale maabumist Mullsjö kämpsi hakkas ka siin sadama. See vihm on meid pikalt jälitanud..
Kalle on igatahes veendunud, et taanlased ei teagi, misasi päike on. Iga kord kui taanist läbi minna, sajab. Nyyd on siis rootsi ka mestis. Aga vähemalt täna saame asjad kenasti ära kuivatada. Majake on meil mugavustega - köök, pliit, potid-pannid, dush, vets, kylmkapp, telekas, radikad. Vaevalt et me k6iki mugavusi vääriliselt hindame, kuid radikate yle olemd kyll eriliselt happyd. Asjad vajavad hädasti kuivatamist. Mdx, mina nägin, kuidas kallel täna kylm oli! L6dises, huuled sinised ja pani vabatahtlikult pusa selga:) ja väsinud on ta vaeseke vist kah:)

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

laupäev, juuni 16, 2007

Väsind kalle


Et keegi ei syydistax mind luiskamises:)

Rootsi 2


K6ik mugavused:)

Rootsi 1


Mullsjö campsis

Suurel saarel

Tänane päev oli uduvihmane. Kuni neumünsterini 6nnestus väixemaid teid v6tta, siis kolisime kiirteele. Taani kiirteed on tunduvalt rahulikumad kui saxas. Peale seda Odense linnaga saart ja silda keerasime kiirteelt jälle maha ja telgime järjekordsel heinamaal. Ysna raske on kohta leida. Homme vaatax veidi ringi ja siis helsingborgi kaudu rootsi edasi.

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

reede, juuni 15, 2007

Güstrow lähedal metsas


Hommikune kaardilugemine. Lähemalt vist pilte ei saa, sest kammiotsingud ei kandnud vilja - see on maha jäänd..

Güstrow

Täna s6itsime. K6igepealt poolas ja siis saxas. Kiirteed pidasime miski pool tundi vastu, siis keerasime maha. Nautisime väixeid teid ja kenasid kylasid. 9 ajal leidsime juba sobiva telgipaiga. Puud kohisevad, autod vihisevad (m66da) ja miskid rähnid kukuvad puu otsast.

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

neljapäev, juuni 14, 2007

Gdansk

Öösel saime vihma, kuid hommikul piilus jälle päike. Kuna unustasime eile leiba-saia osta, oli hommikus66giks vaid kohvi. Milki kylakese zajazdis sai see viga aga parandatud. Suwalkist alates v6tsime vaid väikseid teid, u 80km enne gdanskit saime alles suurema tee peale, mis oli aga teet6id täis. Gdansk oli täitsa ok linn, v6ibolla pisut aitas muljele kaasa ka see, et saabusime suht 6htul. Igatahes vanalinn oli vägagi vaatamist väärt. Maabusime järjekordsel heinamaalapil u 70km linnast. St tegelt vaid viimased 10 ei olnud 'linn', gdansk muutus nimelt sujuvalt yle Sopotiks, siis Gdyniaks ja veel mitmeks muuks linnaks. Homme siis plaan j6uda saksamaale. Ja sorry, et pildid kuidagi webile ei taha j6uda.

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

Gdanski vanalinnas



Kaunas


Kaunase ringtee Megacentrumi mereakvaarium

kolmapäev, juuni 13, 2007

Kolm notsut


Gdanski vanalinnas

Poooolas

Keedan siin süüa ja mötlen, et oli see ju kunagi Ukrainas kui sattusime telkima pöllul väikse surnuaia körvale. Täna on taas heimamaa ja kohe körval puude vilus on veidi müstiline ja üsna hüljatud kalmistu. Supi paksusega pada sai valmis. Eestlased on vist siin millegi heaga hakkama saanud, piirivalvur patsutas 6lale ja passi ei tahtnudki.
Kalle

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

teisipäev, juuni 12, 2007

L6unapaus

..tavalises kohas kohe peale Leedu piiri. Kaardiga ei saa siin jätkuvalt maksta, aga rahavahetus ju kohe k6rval. Mehed, poola pole enam kaugel! Mdx, on selgunud, et blogi kell on 3 tundi ees, niiet eilne mail sai saadetud ikka m6istlikul ajal- pool 12:)

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

Väljamaal

Maabusime 58km läti piirist Münhauseni muuseumi väravas. Kalle maiustab croisant'idega ja täna suuremat süüa ei tee, k6hud said enne tulema hakkamist hiinakas täis vitsutatud. Uneaeg hiilib:)

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

esmaspäev, juuni 11, 2007

Puhkus!

Jee, täna siis algas, need napid 2 nädalat, aga asi seegi. Reedel ostsin uue ja popi telefoni, et saaks vahest endist blogisse märku anda. Suured tänud Heixile, kes maili ja neti siin peal käima jooksis!:) Aga nyyd asju pakkima.



---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

kolmapäev, juuni 06, 2007

Plaanid

Mõte oli alustada millalgi esmaspäeva pärastlõunal, peale arsti juures käiku, oma teekonda lõuna poole. Kui nüüd ausalt, siis sellega me konkreetsus plaanide osas piirdubki. Edasi muutub asi juba ebamäärasemaks :) Aga ühtteist on siiski selge.

Aega on meil igatahes häbematult vähe, 23. juunil tahaks juba Soomes Tampere kandis olla, et mõnusalt jaanisid veeta.

Olulisemad punktid teel oleksid:
Ühesõnaga pole siin veel midagi.

Toimetused

Viimane nädal enne puhkust on alati sigakiire ja piinavalt pikk. Kuna nädalavahetusel on järjekordne Survival, siis kõik vajalikud toimetused tuleks ära mahutada eesoleva paari õhtu peale. Kummalisel kombel on tunne, nagu polegi suurt midagi ette valmistada.

Eile käisime poeretkel ja ostsime veidi kraami juba valmis. Üsna vähe sai seda kokku. Mõned pakisupid, patad ja nuudliroad, kohvi, suhkurt ja kommi-shokolaadi. Värsket leiba, saia ja juustu ostame veel esmaspäeval lisaks ja ongi nagu kogu söök koos. Siis on vaja veel riideid (oeh, soojasid ja vihmapidavaid) kokku korjata ning võibki liikuma hakata.

Kadunud rattapaberite asemele sain ka eile uued kenasti kätte. Kuigi telefonis öeldi, et tuleb koos rattaga tulle, ei tahtnud nad seda näha. Maksid vaid 200 raha ja saidki vajaliku paberi vastu.

Ahjaa, sellega seoses meenus, et vaja oleks veel üles otsida pass, tekitada miski kogus sularaha ja paar asjalikumat kaarti Norra-Rootsi kohta. Skandinaavia "naljakaart" on meil olemas. Kõik pealinnad on peale märgitud ja isegi mõni linn veel. Sellega jõuab kuhugi kohale kindlasti :)

Rottidele on leitud poliitiline varjupaik. Piix hea inimene võtab me tibukesed (loe: ilged pätid) enda juurde hoiule. Eks neil ole Lyssi ja Bellaga seltis segasem. Veel on jäänud orgunnida miski diil lilledele, kes on kuidagi eriliselt janused sellise päikesega.

Veel mõned päevad.. api kuidas mõte kohe üldse töiselt ei taha liikuda..