kolmapäev, august 17, 2011

Kolme riigi kohtumine

Liikuma saime hommikul, hoolimata suht varasest äratusest, alles peale 10. Piiril vahetasime veidi zlotte, sest plaanis oli väiksemaid kohti sõita.
Umbes 6km peale piiri keerasime Suwalki teelt esimesest võimalusest ära paremale (651) Goldapi poole. Mingeid otseseid plaane polnud, sest kodus ei jõudnud netist midagi välja otsida.

Veidi aja pärast peale Wižainy külakest märkasime ühe pruuni sildi (ehk mingi vaatamisväärilise koha) juures 2 tsiklit tee ääres seismas. Pidasime siis ka kinni, selliste kohtade vaatamiseks me ju siia olimegi tulnud.
Selle ajaga, kui me juuresolevat kaarti uurisime, jõudsid tsiklimehed tagasi rataste juurde. Võtsin kaardi näppu ja läksin uudistama, et kas neil pole äkki midagi põnevat selles piirkonnas meile soovitada. Selgus, et on küll :)
Näiteks olime parajasti vägagi tähelepanuväärses kohas - Poola, Leedu ja Venemaa riigipiiri kohtumispaigas, mis oli teest vaid 100m kaugusel. Kui peale seda teadmist silte uuesti vaatasin, siis tõesti selle oleks isegi poola keelest ka ise välja lugeda võinud. Kahjuks niisama pealevaatamisel ei tulnud see tõlge pähegi. Ehk tegelikult on ikkagi vaja veidi rohkem infi varuda, kui lihtsalt teele jäävate siltide lugemine :)

Edasi lugeda saab piltides :)

Kommentaare ei ole: