esmaspäev, september 18, 2006

Tervitused Aafrika mandrilt :)

Ilm on ilus, paike paistab, sooja on parasjagu, et mitte paris ara sulada, nii 27-30 kandis. Jalutasime just veidi El Jemi linnakese amfiteatris, yks kolme suurema hulgast Rooma impeeriumis.

El Jem
Kui paari s6naga ka sellest kuidas me siia j6udsime, siis ei saa mainimata jatta vaikesi sekeldusi Genovas. Yle magede s6ites hakkas tasapisi sadama. Neljapaeval Genovasse kohale j6udes selgus, et esimene laev laheb alles laupaeval ja k6ige odavam on v6tta kohe edasi-tagasi pilet ara. Tagasi aga saab sellisel juhul alles reedel (uskuge, te ei taha teada, mis see k6ik sellest hoolimata maxis).

Jatsime rattad pisikesse parklasse check-ini juures (kus oli silt "max 2h") ja hakkasime 66pimeduses ja vihmaga kesklinna poole astuma (plaan oli sadama terminali jaada, kuid see pandi 66seks kinni). Olukord tundus ysna lootusetu kui akki jai k6rval seisma auto ja kysis itaalia-inglise segakeeles, ega meil abi vaja pole. Arvata on, et nagime ysna 6nnetud valja selliselt vihmast tilkuvatena ja kiivrid peas linna poole astudes. Igatahes juhatas ta meid lahedal asuvasse yhe tarni hotelli, mille eest me talle vaga tanulikud olime.

Genovas telgiga pakimisplatsil
Kuna jargmisel paeval jai vihm jargi, otsustasime raha hotelli peale mitte raisata ja saime telgi sokutada sadama lahedale yhele parkimisplatsile, et sealt kohe hommikul otse laevale minna.

Laevas oli peale meie kindlasti veel lausa 2 mittekohalikest seltskonda. Tundub, et see oli t6esti k6ige odavam v6imalus Tuneesiasse saamiseks (muljed laeval olnud wc-st jataks hiljemaks). Laevas laks paberite maarimiseks, k6ik meenutas nagu Venemaa piiripunkti. Kolme erineva luugi juures pidi naitama erinevaid blankette, mis enne oli vaja olnud ara taita (muidugi vaid araabia ja prantsuse keeles) ja said k6ik korralikult tembeldatud.

Paberimajandus
24 tundi laevas, analoogne paberitega majandamine sadamas ja olimegi Tuneesias :) Inimesed j6llitavad kyll, kuid keegi ligi ei tiku ega otseselt midagi pahe ei maari, ysna selline rahulik olemine ses m6ttes. Mitmel korral kysitakse, et kust oleme ja piilutaxe, mis on spidol max number. Imelik on, et siin isegi linnas tsikleid pole, isegi rollereid mitte, vaid mopeedid, jalgrattad ja eeslid.

Kohaliku kohviku ees
Liiklus Tunises oli ysna suvaline, eriti taxod, kes yritavad end absoluutselt igasse auku vahele mahutada. Kui juba teele valja saime (muidex meie esimesed kiireteed v6tsime Tuneesias, st selle ainukese kiirtee, taies pikkuses, alla 2 tunni kokku), oli liiklus h6re v6rreldes siiani kogetuga. Kiirtee aares (tihti puudub igasugune piire) karjatatakse lambaid, osad neist rahulikult teepeenral jalutamas. Probleem on igal pool tuierdavad jalakaijad, kes ka kottpimedas suvaliselt teele astuvad. Ja enamus autosid on muidugi m6lgitud. Aga muidu pole viga :)

Otsustasime enne k6rbe piiril ara kaia ja siis tagasi Suesse ja Monastiri kanti suvitama. Paikest teilegi :)

Kommentaare ei ole: