laupäev, juuli 25, 2009

Makedoonia

Kuna Makedoonias ja sealt edasi ei 6nnestunud meil G3 v6rku leida, siis saadame mailid tagantjärgi kuupäevade kaupa. St ilmub asi hiljem, kuid leides Dubrovnikust intrneti, sain juba kuupaevad 6igeks muuta :) )

Esimesed muljed? Siin ei myyda 6lut! Ei motellis, kuhu maabusime, ei bensukates. Huvitav, kas siin on miski keeluseadus äkki?..

Reigo juurest saime s6itma poole 1 ajal (est). 25 kraadi tundus meeldivalt jahe. Väike teeotsing (kiirteed nägime, kuid peale ei saanud) ja läks kimamiseks. Keskmine kiirus näitas 120 km/h.

Kiirtee l6bu kogu pikkuses läks maksma 10.50 euri per tsikkel. Temperatuur oli end jälle 36-38 vahele kerinud. U 40km enne piiri tegime s66gi-joogipeatuse, ei jaksanud enam järjest. Paistis pop koht olema. Vahepeal sai rivisse kokku 9 tsiklit.

Kell 7 Serbia-Makedoonia piir yletatud. Asi oli kiire, tempel passi ja minge.

Suht kohe algav kiirte maksis 1 eur. Kuna meil läks veidi aega askeldamisega, siis onu uuris, kuhu lähme ja mis kaudu. Igaks juhuks vastasin, et Montenegrosse ja teed pole veel otsustanud. Asjata, onu soovitas ise Prishtina kaudu minna, nyyd olla seal korralik tee.

Skopjesse j6udes ootas meid ebameeldiv kogemus. Iga foori taga tormas kamp suuremaid ja väiksemaid poisikesi märja kaltsuga tsikli klaasi 'pesema'. Ja said kurjaks, kui raha ei andnud. Nooremad tulid lisaks tsiklit näppima ja n6udsid, et gaasi keeraks. Kui ei reageerinud, pyydsid ise keerata. J6uga tuli gaasi tagasi hoida. Hea, et pikali ei t6mmatud.. Urrr..

Peale sellist kadalippu tundus juba eelmises hotellis kysitud 65 euri toa eest suht sobiv. Kuid bensukast saadud juhatuste järgi leidsimd motelli 30 raha eest :)

All restos käib u 200 inimesega pulmapidu. Vanemad naised on k6ik pearättidega, muusika meenutab tyrgi oma, kuid tantsud on nagu kreeka moodi. Aegajalt jäiakse 6ues pystolist tulistamas. Loodetavasti ei jätka harrasta nad seda hommikuni.

Homme siis plaanis väike rings6it Kosovos ja 6htuks Montenegrosse.

---- 
Saadetud Sony Ericssoni mobiiltelefonilt

Kommentaare ei ole: