kolmapäev, juuli 22, 2009

Tisza kaldal

Tegelikult juba 10 km eemal, maalilisel heinamaal kahe kirikutorni, mäletsevate kurgede ja päikeseloojanguga. Sooja on 29 kraadi. Vaadake kellaaega :)

EDIT:

Poola teed peale Bialystoki olid veelgi rohkem asustatud. M66das6ite eriti ei harrastatud, sest teed olid tihedalt voorivad autosid tais, keskmine kiirus ysna olematu. Erilised tropitekitajad on bussid. Linnas liiguvad need 30km/h ja maanteel 60. Ja m66da keegi ei saa. Palav, temp 26 kraadi.

Yhes bensukas oli hull jaatiseisu, aga selleks, et seda kaardiga osta saada, pidime midagi 20 zloti eest ostma, sest bensu polnud parajasti vaja. Igassugust trani ostsime kokku. Eks k6ik laks asja ette, aga kohe poleks seda muidugi vaja olnud :)

Eile lubatud 200km Slovakkia magesid oli k6vasti yle pingutatud. Kokku tuli seda maad napilt 115km ja koos bensuv6tmise ja puhkepausidega 3 tundi. Siltidega siinmaal ei priisata. See oli juba vaga hea, kui yldse silt oli. Preshovis laks 6nneks, suurt ei eksinud, Miscolcis nii hasti enam ei lainud, kuid 6ige tee viimaks saime ka seal katte.

On naha, et teed on kunagi korras olnud. Ka praegu pole neil vaga viga, kuid nyyd on need lihtsalt lapitud.

Plaan oli Budapesti valtida. Asjatu ring ja kiirteel uhamine ei tundunud eriti ahvatlev. Peale Slovakkia-Ungari piiriyletust keerasime vaiksematele teedele ja kirjade jargi pidi seal suht suvituspiirkond olema Tisza j6e ja jarvede (vist olid pigem j6e kaanud igasugused) kallastel, Poroszlo-Tiszafüred. Palju oli campse, paevitajaid, laevas6ite, appartmente pakkuda.

Igatahes Ungaris on teeviidad taitsa ok, kuigi pisut hairivalt vastupidise varviga - tavateed ja sildid on rohelised, kiirteemargid sinised. Keelest ei saa kyll midagi aru, kuid kohanimed on ikka aegajalt puhtas soome keeles - Pihenäytö naiteks jms.

Ahjaa, avastasime tana, et kohalik kell on 1 tund vahem kui meil.

Kommentaare ei ole: